GELUKKIG = TO DO'S VAN DE VOORBEREIDINGSWEEK

TO DO'S OM JE MAXIMAAL VOOR TE BEREIDEN OP HET CREËREN VAN JE GELUKKIGE, ACTIEVE EN GEZONDE LEVENSSTIJL!

Voltooi de 6 onderstaande To Do's voordat je aan week 1 begint voor een succesvolle start van dit programma! LET'S GO!


  1. Vraag steun
  2. Ontdoe je van alles dat en iedereen die je ervan kan weerhouden dit programma te voltooien
  3. Maak het allemaal visueel
  4. Maak je beloningslijst
  5. Maak je WEEK 1 maaltijdschema en boodschappenlijstje
  6. Bereid jezelf voor op je eerste training

Bekijk de volgende video waarin je eerste to do taak, (Vraag steun!) wordt uitgelegd.

1)  VRAAG STEUN!

"Omringd zijn door anderen die je steunen, je respecteren en je doelen kennen, zal je motiveren en kracht geven om door te gaan."

Het veranderen van je levensstijl kan een uitdaging zijn. Daarom hoef je dit niet alleen te doen, want ondersteuning is de beste motivatie! Een goed gesprek als je down bent of de motivatie verliest, doet wonderen. Een goede vriend die met je meetraint of naast je loopt, geeft je kracht. Voor elkaar gezond eten koken met liefde, is altijd lekker en gezellig. Je omgeving opruimen met helpende handen, dat maakt het leuk. De kleine projecten met twee oplossen, maakt het teamwork. Met 2 of meer is dus altijd beter dan maar alleen.

Doe dit alsjeblieft niet helemaal in je eentje. Betrek iedereen die belangrijk voor je is erbij en vraag om je te steunen. Je zult een kracht en energie ervaren die ervoor zorgt dat je deze transformatie in je levensstijl wilt bereiken en behouden.

De belangrijkste reden waarom ik bleef falen, was omdat ik niet om steun vroeg en dacht dat ik het wel allemaal alleen kon en moest fixen, maar dat ging helaas niet. Ik jongleerde met veel te veel ballen tegelijkertijd, waardoor ik steeds 1, 2 of meerdere liet vallen en faalde. Nadat ik om steun vroeg, werd ik onverslaanbaar. Ik jongleer mijn ballen nu samen met anderen en ben hierdoor erachter gekomen wat ik wil met die steun van anderen.


!!! Vertel je familie en vrienden dat je dit 12-weken durende programma volgt en vraag hen om je te steunen, te motiveren en te controleren. Betrek iedereen erbij: je familie, je vrienden en andere relevante personen in je leven. Vertel ze wat je wilt bereiken en leg ze uit wat van je verwacht wordt tijdens dit 12 weken durende sport- en voedingsprogramma.2) Ontdoe je van alles dat en iedereen die je ervan kan weerhouden dit programma te voltooien!

"Positieve dingen, gedachten of mensen maken een positief leven!"

Het is heel belangrijk dat je jezelf omringt met positieve zaken en positieve mensen.

Ik heb al het snoep en slecht eten uit mijn huis verwijdert en ben ook gestopt met het in huis te halen. Ik heb vaarwel gezegd tegen vrienden die negatief in het leven staan en alles van me namen, maar niks teruggaven. Ik heb mijn weegschaal buitengegooid, want een cijfer mag mijn mood niet meer bepalen. Ik heb echt alles wat en iedereen die me in verleiding zou brengen om van dit programma af te wijken verwijdert uit mijn leven. Van sommige familieleden of vrienden heb ik even afstand genomen, zodat ik me volledig kon geven aan dit transformerende programma.


!!! Als er zaken, gedachten of mensen zijn die een negatieve invloed op je hebben, gooi deze zaken dan weg, draai je gedachten om tot positieve gedachten en kies ervoor om voorlopig niet in contact te komen met die negatieve mensen.
3)  Maak het allemaal visueel!

"Visualisatie creëert motivatie, want als je iets kan zien, geloof je dat het mogelijk is en ga je hier ook naar handelen!"

Maak het allemaal visueel! Als je je reis in zijn geheel ziet, voel je je sterker om door te gaan en zul je trots zijn op wat je al bereikt hebt.


- Foto's: dit kunnen foto's van jezelf zijn, je dierbaren of foto's van wat je wil bereiken of waar je naartoe zou willen gaan. Dus elke foto die je motiveert om dit programma vol te houden.

Ik heb een foto opgehangen van mijn kleine nichtje Emilia, omdat ik een voorbeeld voor haar wil zijn als ze groot is en dat motiveert mij om aan mijn doelen te blijven werken. Ik heb ook een foto van een mooie auto waar ik ooit in wil kunnen rijden en Oprah, die ik ooit heel graag wil ontmoeten.

-  Motiverende quotes: hang alle quotes op die je het gevoel geven van: "Ja, laten we dit doen !!" en hang ze overal!

Mijn motiverende quotes hangen op in mijn slaapkamer, mijn kleerkast, in mijn badkamer en keuken. Ik heb ze zelfs op mijn spiegels geschreven. Letterlijk overal in mijn huis vind je motiverende quotes. Waarom? Omdat je daardoor onmogelijk negatief kan denken, want overal waar je kijkt is een quote die je vult met een enorme motivatie en positieve energie.

- Gold Board: Hang een prikbord op in je huis. Op dit bord speld je al je prestaties en motiverende herinneringen die je maken tot de geweldige persoon die je nu al bent. Dit kunnen foto's zijn, concertkaartjes, aantekeningen, diploma's, ervaringen, medailles, enz. Elk souvenir dat je herinnert aan de geweldige stappen die je al gezet en bereikt hebt in je leven en die je tot de geweldige persoon maken die je vandaag de dag bent.

Mijn gold board/ prikbord staat nu vol met foto's van mij met geweldige mensen die ik heb ontmoet, kaartjes van concerten die ik heb bijgewoond, medailles van marathons die ik heb gelopen, voortgangsfoto's, seminaries die ik heb gegeven, souvenirs van de reizen die ik heb gemaakt en nog veel meer. Het geeft me een gevoel van voldoening als ik ernaar kijk, een fier gevoel op wat ik al bereikt heb en een gevoel dat alles mogelijk is.

- Etcetera: Alles wat visueel is en je motiveert om op koers te blijven.


4)  Maak je beloningslijst!

"Beloon jezelf om je te motiveren en om je succes te vieren!"

Een goede manier om gemotiveerd te blijven, is door jezelf regelmatig te belonen als je het goed doet.

Beloon jezelf elke week met een kleine beloning en elke 3 weken (op het einde van iedere fase) met een grote beloning. Blijf jezelf iedere week belonen om jezelf te motiveren. Na een tijdje zal dit een routine voor je worden. Je zal vanaf dan goed willen werken om die beloning te bekomen, want je mindset zal dan zo ingesteld zijn: goed werk wordt goed beloond, slecht werk wordt niet beloond. Wanneer wordt het een routine? Als je de beloningen niet meer nodig hebt om jezelf te blijven motiveren.

Een beloning is iets dat je jezelf geeft in ruil voor goed gedrag of goed werk. Het kan iets kleins zijn, zoals een massage, een lekker diner, naar de film gaan of het kan iets groters zijn zoals een nieuw elektronisch speelgoedje, een weekendje weg, een dagje naar de spa, een vakantie, enz.

Het belangrijkste hier is om je beloningen verstandig te kiezen. Het moet iets zijn dat je echt wilt of iets waar je echt naar uitkijkt en dat je kan motiveren om je aan het plan te houden om de beloning te ontvangen.

Geloof me, je zult ten volle genieten van je beloningen als je ze hebt verdient, doordat je het programma die week goed hebt gevolgd.


!!! Maak je beloningslijst. Vul je kleine beloningen (elke week) en je grote beloningen (elke 3 weken) in op het document dat je beneden kan downloaden. Kies aan het begin van elke week de kleine beloning die je krijgt op het einde van die week en je grote beloning die je krijgt op het einde van de week die ook het einde is van een van de 4 fasen.Maak je beloningslijst.pdf

5)  Maak je WEEK 1 maaltijdschema en boodschappenlijstje!

"Je maaltijden plannen zal je behoeden slechte eetkeuzes te maken!"

Door je maaltijden van tevoren te plannen, kun je je aan het voedingsadvies in elke fase houden en kun je gemakkelijk je boodschappenlijstje samenstellen met de items die je nodig hebt om je geplande maaltijden klaar te maken.

Dit neemt ook de stress weg om te beslissen wat je elke 2u30 tot 4u zal eten en geeft je een algemeen beeld van wat je nog zal eten. Op deze manier kan je ook zien of je geplande maaltijden divers en haalbaar genoeg zijn om in je dagelijkse routine klaar te maken.

Ik plan mijn maaltijden altijd een week van tevoren, omdat ik het zo druk heb op mijn werk. Ik ga een keer per week naar de supermarkt om alles wat ik nodig heb te halen. Ik wil geen tijd verspillen na te denken over wat ik wanneer zal eten en hou ervan een overzicht te hebben van wat ik nog zal eten. Ik hou er ook van om georganiseerd te zijn en vind het leuk als mijn koelkast vol zit met lekker, gezonde superfoods die ik die week zal eten.


!!! Plan elke keer je maaltijden voor de komende week en probeer je zoveel mogelijk aan het maaltijdschema van die week te houden. Zie in de rubriek 'gezond' de voorbeeldrecepten van maaltijden die je kan bereiden in elke fase.Je wekelijkse maaltijdplanner en boodschappenlijst.pdf

6. Bereid jezelf voor op je eerste training!

"Als je voorbereid bent, heb je de uitdaging al voor de helft vervult"

Vanaf week 1 moet je 3 keer per week sporten. Draag sportkleding en een ondersteunende sportbeha en trek sportschoenen aan die comfortabel zitten. Neem een ​​grote fles water (minstens 1L) mee en een zweethanddoek, want het zal zweten worden!


Draag sportkleding

Draag een ondersteunende sportbeha

Draag comfortabele sportschoenen

Neem een ​​grote fles water mee (minstens 1L)

Neem een ​​zweethanddoek mee

--> Als je deze items nog niet hebt, haal ze dan nu voor de start van WEEK 1!Complete and Continue  
Discussion

0 comments